2 Kasım 2011 Çarşamba

Scoop


















Film seçmekte sıkıntı yaşadığım günlerde - ki bu günler geçen hafta sonuna tekabül ediyor - isteğim üzerine önerilen bir filmdi Scoop. Önerisi için Cem Oğuz Yücel'e teşekkürlerimi iletiyorum. Daha önce izlediğim The Big Lebowski ve The Bucket List filmlerini de Cem'in önerisiyle izlemiştim ve şu ana kadar çok iyi filmleri sayesinde izlediğimi söyleyebilirim. Böyle insanların var olduğunu bilmek güzel elbet.  

Scoop, 2006 yılına ait bir Woody Allen filmi. Başrollerinde Hugh Jackman, Scarlett Johansson ve Woody Allen oynuyor. Filmin senaryosunu kaleme alan kişi de yine Woody Allen. Kısacası adam hem yazmış, hem yönetmiş, hem oynamış. Scoop, filmin diğer boşrol oyuncuları olan Scarlett Johansson ve Hugh Jackman'ın aynı sene beraber rol aldıkları iki filmden bir tanesi. Diğeri ise birçoğumuzun belleğinde önemli yer etmiş, Nolan harikalarından bir tanesi olan The Prestige.

Filmin konusu ise şöyle: Sondra Pransky(Scarlett Johansson) Amerika'da gazetecilik okuyan bir üniversite öğrencisidir. Enteresan bir olayla Peter Lyman(Hugh Jackman)'ın bir seri katil olduğuna dair bir duyum alır ve bu olayı çözmek için Londra'ya gider. Bu yolculuğunda ona yardım edecek kişi ise Sid Waterman(Woody Allen)'dır. Sondra'nın katil olarak şüphelendiği Peter Lyman, aristokrat bir İngiliz olmasının yanı sıra oldukça yakışıklı ve karizmatiktir. Sondra, Peter'a aşık olup şüphelenmekten yavaş yavaş vazgeçerken, Sid katilin Peter olduğuna emindir.

Düşüncelerime gelirsek, filmin konusu çok orjinal değil. Buna karşılık oldukça renkli ve izlenilesi bir film. Çerezlik, hoş bir film yapmış Woody Allen. Karakterler oldukça sempatik. Özellikle Woody Allen oldukça hoş görünüyor filmde. İzlediklerim arasında Hugh Jackman'ın en yakışıklı göründüğü film diyebilirim. Bunların dışında iyi diyaloglar ve güzel mekânlar görüyorsunuz filmde. Sonuç olarak izlemeye değer, güzel bir film öneriyorum size. İyi seyirler hepinize. 

2 yorum:

  1. kardeş düsünceler için tşk ederm. boşrol oyuncusunu da yanlış yazmışın da çok güzel terim oluşturmuşun. mesela kahpe bizans'ın boşrol oyuncusu mehmet ali erbil

    YanıtlaSil
  2. ne demek sevgili cem. sayende bloguma renk geldi. özellikle bir örnekle açıkladığın hatalar çok güzel. geçenlerde de bilim kurguyu çok güzel bağlamıştın

    YanıtlaSil